söndag 9 januari 2011

MyDog 2011

Så var fyra intensiva men helt fantastiska dagar över. Egon har i år fått ta över och axla Lisas mantel när det gäller uppvisningar och han har gjort det med flaggan i topp.

För några veckor sedan började vi träningen tillsammans med Sarah, Jimmie, Ellinor och Eike (och deras fyrbenta såklart). Vi satte ihop ett freestyleprogram som skulle visas upp som invigning till finalerna. Efter lite trixande och ändringar så fick vi ihop ett kanonprogram som såg snyggt ut och som förhoppningsvis skulle få igång publiken.

Det var inte bara freestyle utan även agility som skulle visas upp. Varje förmiddag höll Göteborgs Hundungdom uppvisningar där vi självklart var med. Samtliga uppvisningar ägde rum i stora finalringen. Jag lyckades behålla mitt lugn på agilityuppvisningarna och blev bara sådär precis lagom nervös som man ska bli =). Jag är jättenöjd med agility och han skötte sig jättebra.

Freestylen var en annan femma. HERREGUUUUUD!! säger jag bara. Att stå dom sista tio minuterna innan och vänta var inte kul. Men när vi väl fick komma in och köra igång vår uppvisning så släppte det. Och oj vad kul vi hade. Egon bjöd publiken på många skratt. Till och med dom stela utställningdomarna skrattade högt när lilla Ägget hoppade runt med en ständigt viftande svans. Han är verkligen en lycklig liten hund den där Egon. Han fick även köra sitt paradnummer "fant" på en hink som vi så snällt fick i Royalmontern. Publiken verkade gilla hans lilla skutta-runt-en-hink-sekvens =). Film från uppvisningen en av dagarna hittar ni på länken nedan.

YouTube - Uppvisning på MyDog 2011, Egon 2 år

För att sammanfatta det hela så kan jag bara säga: Stolt matte, supernöjd, adrenalin, glädje, underbar gemenskap, skön stämmning! Men framför allt: Egon, 2 år, pallade med 4 heldagar på en mässa med två uppvisningar om dagen. Och då ska vi komma ihåg att det är en liten Parson. Jag har helt enkelt världens bästa hund, Världens Bästa Egon!

1 kommentar:

  1. det är verkligen en superhund du har! och ni är jätteduktiga båda två :)

    SvaraRadera