tisdag 11 januari 2011

Tänk......på allt vi har åstakommit egentligen.

För två år sedan var Egon en liten plutt som inte visste mycket om livet. Ingen visste hur framtiden skulle se ut men jag hade stora visioner för denna lilla svartvita sötnos.

Innan han hade nått ett års ålder hade han ett viltspårschampionat i bagaget trots en gröngöling till matte. Dagarna efter sin ettårsdag kammade han hem två godkända grytprov, ett karaktärsprov och ett apporteringsprov.

2009 blev han Årets Viltspårsparson 5:a efter fyra hundar med samma poäng. Han blev även Årets Arbetandeparson 4:a men en knapp marginal till dom före på listan. Hans insatser under året 2009 bidrog även till att Kennel Adesso blev Årets Parsonuppfödare 2:a.

När 18 månader var nådda startade vi våra första agilitytävlingar. På vår andra officiella tävling tog vi en pinne genom vinst över ca. 70 hundar. Vi kammade även hem vinster på inofficiella tävlingar. Vi tog även lagGULD tillsammans med våra klubbkompisar på DM 2010.

På sommaren 2010 kom vi 2:a på KM i freestyle.

I december 2010 startade vi vår första lydnadstävling. Detta fick vi mersmak för och spännande fortsättning fäljer på lydnadsplanen. Det ser även ut som att lilla Egon kommer bli Årets Lydnadsparson 2010!!

I januari 2011 var det dax för debuten i uppvisningssammanhang. MyDog, 4 dagar, 2 uppvisningar om dagen. Han skötte sig mer än väl och nu laddar vi inför Göteborg Horse Show i slutet av februari. Då ska det bli åka av.

4 kommentarer:

 1. wow emma, vilka meriter ni har alla redan! All Lycka till dig! Malin Jacobsson

  SvaraRadera
 2. Ja du - ni har verkligen gjort skillnad. Och då menar jag inte bara för Adessos räkning, näe först och främst för parson i stort - genom att visa vad en liten parsonkille kan förmå - i rätt händer.

  Som den tokstolta uppfödare jag är skickade jag din filmlänk till Egons mamma Dotties uppfödare i USA och som vanligt när ni gläder Susan borta i South Carolina så kommer det ord som inte återfinns i någon ordbok ;-)...

  Susan Sanders ReaneyJanuary 11, 2011 at 6:13pm
  Svara: Uppvisning på MyDog 2011, Egon 2 år

  WOOT WOOT That is SOooooo Cool!!!!

  Stor stolt stolt uppfödarkram
  Annica

  SvaraRadera
 3. Grymt jobbat! Nu har vi nåt att sikta mot jag och Bliss ;). Så ni ska vara med på Gbg horse show också!! så himla skoj!

  SvaraRadera
 4. Hejsan Emma. Fin blogg och en riktigt fin hund. Jag heter Lena och äger Totte som är Egons halvbror och ser nästan likadan ut =0) Kul att det går så bra för er. Hoppas att vi träffas snart på en Adessoträff. Lena

  SvaraRadera