söndag 6 september 2009

Mr Badger

Vilken dag vi har haft. Började resan mot Borås vid halv 10 på förmiddagen. När vi kom fram välkomnades vi av Rasmus, Komeda, Emil och Karolina. Spåren, som Emil hade lagt kvällen innan =), låg och väntade på oss. Men innan vi gjorde några större ansträngningar fikade vi lite =). Viktigt med en bra start på en fullspäckad dag.

Vi packade in oss i bilarna och åkte ut i skogen. Rasmus gick första spåret och gjorde det helt klockrent. Komeda stog som nummer två och hej vad det gick. Hon jobbade sig fram till klöven utan några större bekymmer. Sedan var det såklart lilla Egons tur. Han jobbade på lugnt och metodiskt precis som man ska första biten. Sedan fick han lite problem när vi närmade oss klöven. Det hade varit någon och hälsat på i en stubbe....hahahaha! Men med lite vägledning från mig så hittade han tillbaka och gick sista biten hur bra som helst. Vilka hundra vi har!


Sedan var det dax att plocka ut den berömda Mr. Badger. Rasmus och Komeda var redan varma i kläderna när den stelfrusna grävlingen plockades fram. Egon var till en början ganska försiktig men kom igång med skallet ganska snart och var framme och nosade lite på den när den låg stilla. Duktigt Egon! När vi var klara med de tre galningarna så tänkte jag: ÄH! Jag släpper ut Lisa så får vi se om hon tycker att det är nått att hänga i granen. Lisa har aldrig haft nått intresse för några klövar eller blodspår så jag hade väl inga höga förväntningar. Ut från bilen for i alla fall Lisa. Fram till grävlingen och satte igång att skälla. Hon skällde och högg efter den och låg tätt bakom hela tiden. Helt underbar! De fick även prova att apportera grävlingsskinn ur en smal och trång gång. Detta klarade alla hundar galant. =)




Sedan åkte vi upp till Annas agilitybana och tränade lite. Egon var pigg och glad som vanligt och skötte sig riktigt bra. Komeda och Emil var jätteduktiga dom med. Vi kommer bli ett farligt syskonpar ute på tävlingsbanorna i framtiden. =)





En helt fantastisk dag med härligt väder, härligt sällskap och härlig träning. Kan inte bli mycket bättre.

2 kommentarer: